ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Cuvinte de la pacienti


Am primit pareri si puncte de vedere care mi-au modificat felul de a privi lucrurile in mod constructiv si util si m-am simtit incurajata in a face ceea ce consideram ca este bine pt mine.


La sfarsitul a zece sesiuni de consiliere pot spune ca am o mai mare incredere in mine si ca aceasta experienta m-a facut mai puternica in fata celorlalti, dar si in fata obstacolelor pe care le intampin.


Exercitiile din timpul orelor de psihoterapie m-au ajutat sa ajung la concluzia ca  nu vreau sa schimb ceva la mine ci de fapt vreau  sa imbunatatesc anumite lucruri la mine si sa incerc sa lucrez cu calitatile mele, cu ceea ce am, sa reusesc sa ajung la un nivel la care sa ma simt bine eu cu mine insami.


Si a meritat...deoarece mergand la psihoterapie  am reusit sa imi fac ordine in idei si in ganduri si am reusit sa inteleg mai multe lucruri despre mine si de fapt sa ajung sa ma cunosc mai bine decat inainte.


Simt ca terapia mi-a imbunatatit cu adevarat viata â in timp, insa vizibil. Mi-a imbunatatit relatia cu mine insami, si apoi relatia cu ceilalti oameni.


Superfit Nutritie

Superfit Performanta

« inapoi Sunteti aici :: Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Unde se gaseste Centrul de nutritie Supefit?

Centrul de nutritie Superfit se afla in Bucuresti, sectorul 3, Calea Mosilor 59, et.2, ap.4. Vezi aici harta.

Cum pot obtine o programare?

Puteti suna la numarul de telefon 0745.32.74.95 (psih. Manuela Tiron), 0721.27.10.75 (psih. Florentina Tonita), 0726.10.60.63 (psih. Adriana Badoiu) sau puteti folosi formularul de programare online de pe site, urmand sa fiti contactat ulterior.

Psiholog, psihiatru sau psihoterapeut?

Psihologul este o persoana licentiata in psihologie, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru a practica. In general un psiholog realizeaza activitati de psihodiagnostic Åi evaluare clinicÄ, intervenÅ£ie/asistenÅ£Ä/consultanÅ£Ä psihologicÄ, cercetare psihologica si training in functie de solicitarile domeniului in care lucreaza. Competentele sale sunt specifice ariei in care activeaza: clinica, transporturi si servicii, educationala sau cea a securitatii nationale.

Psihoterapeutul poate fi psiholog sau medic care, complementar pregatirii de baza, a urmat un program de formare organizat de institutii acreditate pentru o astfel de instruire. In functie de orientarea terapeutica, un program formativ poate dura de la 2 la 7 ani. Forurile care acrediteaza psihoterapeutii in prezent la noi in tara sunt Colegiul Psihologilor si Federatia Romana de Psihoterapie. Ele definesc psihoterapia ca intervenÅ£ia psihologicÄ realizatÄ ÅtiinÅ£ific Åi în spirit umanist (a) în scopul promovÄrii sÄnÄtÄÅ£ii, optimizÄrii, autocunoaÅterii Åi dezvoltÄrii personale, (b) în scopul modificÄrii factorilor psihologici implicaÅ£i în tulburÄrile psihice, psihosomatice Åi în tulburÄrile somatice Åi (c) în situaÅ£ii de risc.

Psihiatrul este medic cu specialitatea in psihiatrie. Specificul sau este dat de faptul ca are competenta de a diagnostica diversele tulburari psihice, de a prescrie tratament farmacologic adecvat, de a urmari eficacitatea sa si in functie de aceasta sa creasca/diminueze doza, sa schimbe medicatia atunci cand persoana nu are beneficii in urma administrarii ei. Complementar medicatiei el poate recomanda parcurgerea unei psihoterapii. Pregatirea lui poate include formarea in psihoterapie sau nu.


Care este durata unui proces terapeutic?

Teoretic, in functie de durata, exista trei tipuri de terapii:
-de scurta durata: 3-4 luni
-medii: 18-36 luni
-de lunga durata: peste 3-4 ani
De regula, dupa primele intalniri, persoana descopera ca fundalul pe care a aparut suferinta sa este alcatuit din motivatii, credinte inadecvate, dolii neplanse, tipare preluate din familia de provenienta, etc - si apare atunci posibilitatea unei interventii la nivelul factorilor care au provocat, au facilitat sau au intretinut suferinta. Daca persoana consimte, este vorba despre o terapie cu durata medie care poate include si optiunea unei terapii de grup. Sunt si persoane care nu vor sa lucreze asupra unor problematici, chiar daca produc un disconfort, chiar daca sunt evidente, pentru ca aduc âbeneficiiâ si atunci aceasta este alegerea lor si va fi respectata.
Optiunea pentru o terapie de lunga durata apartine celor pentru care psihoterapia este o masura de igiena psihologica, un echivalent la nivelul constiintei emotionale al dusului zilnic sau al spalatului pe dinti.

Ce este Contractul terapeutic?

Este o intelegere, in forma scrisa sau verbala, pe care terapeutul si persoana care ii solicita serviciile o fac in primele intalniri cu privire la urmatoarele aspecte:
â¢problematica pe care persoana doreÅte sÄ o exploreze
â¢aÅteptÄri pe care le are vis-a-vis de rolul terapeutului în demersul sÄu de schimbare
â¢posibilitÄÅ£i de intervenÅ£ie propuse de terapeut, limite Åi metoda folositÄ
â¢timp disponibil, ce se intampla in cazul intarzierilor sau absentelor
â¢contractul material,plata
â¢modalitÄÅ£i de încheiere a demersului realizat împreunÄ.
... Åi toate acestea numai dacÄ cei doi decid cÄ pot lucra împreunÄ Åi face o echipÄ.

Ce este psihodrama?

Psihodrama este o orientare psihoterapeutica umanist existentiala dezvoltata de J.L. Moreno ce exploreaza prin actiune diverse aspecte ale existentei umane.
Filosofia sa se bazeaza pe:
-ideea de spontaneitate - caci acolo unde exista spontaneitate exista si speranta (J. L. Moreno)
-creativitate - considerata a fi cea mai inalta forma de inteligenta din univers si
-forta vindecatoare a intalnirii autentice.

Inversiunea de rol, dublul, solilocviul, oglinda, metafora corporala sau proiectia in viitor sunt metode care permit explorarea propriei persoane printr-o alta modalitate decat cea exclusiv verbala. Prin aceastea intram in contact cu propriile resurse de creativitate si spontaneitate devenind mai apti pentru o adaptare creativa la cerintele vietii de zi cu zi.

Este o terapie de grup, dar poate fi aplicata cu succes si in terapia individuala.

Ce alte tipuri de psihoterapie exista?

Fiecare orientare psihoterapeutica are o filosofie privind sanatatea psihica, un sistem explicativ privind dezvoltarea, maturizarea si âboalaâ, o metodologie de interventie, promoveaza un anumit tip de relatie terapeut-client si un anumit setting terapeutic.
Scolile de psihoterapie pot fi grupate în urmÄtoarele categorii:
â¢Psihoterapii cognitiv-comportamentale (ex. psihoterapie raÅ£ional-emotivÄ Åi comportamentalÄ, psihoterapie cognitivÄ, psihoterapie comportamentalÄ, terapia multimodalÄ etc.);
â¢Psihoterapii dinamice (ex. psihoterapia psihanaliticÄ, psihoterapia analiticÄ, terapii dinamice de scurtÄ duratÄ etc.);
â¢Psihoterapii ericksoniene (ex. psihoterapie ericksoniana, hipnoza ericksoniana etc.);
â¢Psihoterapii scurte (ex. terapia scurtÄ focalizatÄ pe soluÅ£ie, orientarea pe competenÅ£e Åi resurse, etc);
â¢Psihoterapii umanist-existenÅ£iale-experienÅ£iale, sistemice Åi transpersonale (ex. gestalterapie, logoterapie, psihodrama, psihoterapie experienÅ£ialÄ, analiza tranzacÅ£ionalÄ, etc.).