ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Cuvinte de la pacienti


Simt ca terapia mi-a imbunatatit cu adevarat viata テ「 in timp, insa vizibil. Mi-a imbunatatit relatia cu mine insami, si apoi relatia cu ceilalti oameni.


Exercitiile din timpul orelor de psihoterapie m-au ajutat sa ajung la concluzia caテつ nu vreau sa schimb ceva la mine ci de fapt vreauテつ sa imbunatatesc anumite lucruri la mine si sa incerc sa lucrez cu calitatile mele, cu ceea ce am, sa reusesc sa ajung la un nivel la care sa ma simt bine eu cu mine insami.


Psihoterapia (sedintele de grup) mi-a oferit suport psihic si emotional de-a lungul unei perioade in care m-am confruntat cu probleme in plan profesional si personal, prin faptul ca am gasit un mediu in care am fost incurajata sa discut deschis despre aceste probleme.


Am ales sa participat la psihoterapie din cauza unor probleme pe care le aveam cu mine insami, deoarece nu reuseam sa ma accept asa cum sunt.


Am invatat sa iau singura decizii si sa ma confrunt si sa accept consecintele propriilor alegeri.


Superfit Nutritie

Superfit Performanta

« inapoi Sunteti aici :: Psihologi » MANUELA TIRON, psiholog

MANUELA TIRON, psiholog

Sテδョnt Manuela Tiron.

Neurobiologie, psihologie, social, spiritual sテδョnt domeniile pe care le-am explorat pentru a テδョntelege mecanismele care ne conduc viata. Pare un univers misterios dar テδョn el ne traim vietile si テδョn el テδョncercam sa gasim raspunsurile la テδョntrebarile care pe care ni le punem, cu voie sau fara voie, de dimineata pテδョna seara. Ba chiar si noaptea テδョn visurile noastre stiute si nestiute.

1 (pagina) - MANUELA_TIRON_psihol_8228.jpg

M-am テδョntrebat de multe ori de ce am ales sa explorez propria mea viata si pe a altora. Am テδョnteles, dupa multi ani de practica si cautari, ca pentru mine psihologul este un テ「昿xpanderテ「. El ajuta la extinderea constiintei, el ne conduce spre propriile noastre resurse interioare. Psihologia, asa cum o テδョnteleg si o practic, ne permite sa ne dam jos ochelarii de cal si sa deschidem ochii asupra ansamblului vietii noastre.

Psihologia ne redeseneaza limitele, ne largeste perspectivele, ne pregateste sa alegem eliberati de propriile noastre constrテδョngeri. Este ceva care merge dincolo de cuvinte si ne permite sa accedem la o forma superioara a propriului nostru Sine. Este vorba despre descoperirea unei lumi noi care locuieste テδョnauntrul nostru si pe care abia o zarim.

Toate acestea par vorbe frumoase. A fost o vreme cテδョnd si m-am gテδョndit la aceste lucruri doar ca la niste vorbe frumoase, niste promisiuni venite dintr-o alta lume. Mi-au trebuit ani de zile ca sa テδョnteleg si sa accept ca ele sテδョnt aici si acum, mereu la テδョndemテδョna noastra.

Sociodrama si Psihodrama, doua metode de abordare a acestor probleme, m-au facut sa テδョnteleg ca aceste lucruri ne sテδョnt la テδョndemテδョna. Din acel moment am stiut ca asta voi face si cu fiecare zi care trece テδョncerc sa le fac cテδョt mai bine.

Gテδョnditi-va doar la alimentatie, un lucru banal pe care テδョl facem de dimineata pテδョna seara. Pテδョna si pe acest teren cotidian mizele sテδョnt de natura psihologica si sociala. Ne hranim doar cu alimente ? Nu avem la テδョndemテδョna si o テ「柯rana afectivaテ「 ? Stilul de viata, respectul pe care テδョl avem sau nu テδョl avem fata de noi テδョnsine, relatiile care ne cresc sau cele care ne doboara, pofta de viata sau absenta ei sテδョnt テ「柯rana noastra afectivaテ「.

Pテδョna la urma despre ce ne vorbeste corpul nostru cu toate simptomele lui ? Despre felul nostru de a ne hrani afectiv si spiritual. Eu nu ma ocup de corp ci de buna asezare a hranei lui afective si spirituale. Si cred ca fiecare are dreptul sa faca din viata lui cel mai frumos univers imaginabil. Eu am reusit s-o fac prin sociodrama si prin psihodrama. Si vreau sa descopar acest lucru tuturor celor care se simt chemati pentru o viata mai buna.

Repere din formarea profesionalaテつ

- Formare in Sociodrama, metoda Ron Wiener (2009-2011)

- Supervizare , Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (2007-2012)

- Formare in Psihodrama clasica , Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (2001-2006)

- Terapia traumei. Reprocesarea amintirilor traumatice prin metoda Brainspotting

cu Mario Salvador (Spania) si Lisa Schwarz (USA)

- Somato-terapii cu psihoterapeuti formatori ai Scolii Europene de Psihoterapie Socio- si Somato- Analitica (Strasbourg)

- Analiza tranzactionala, gestalt-terapie si programare neorolingvistica cu Andre Moreau

- Coaching managerial si organizational cu Jerome Chidharom

- Modelul Process Communication Management, nivel de practician

- Formator, ANC

- Facultatea de psihologie si Stiintele Educatiei, Sectia Psihologie, Universitatea din Bucuresti

テつ

In practica zilnica folosesc si experienta pe care am acumulat-o prin workshopuri formative ca:

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ Advanced Directing Skills for Sociodramatists, Ron Wiener si Di Adderly, Manchester, aprilie 2014

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ Tulburarile de alimentatie si adictiile. Contactarea si transformarea Sinelui adictiv, Conferinta Anuala Internationala a Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania- septembrie 2012

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ The way of being of the director, Norbert Apter, iunie 2011

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ Trauma si disociere-transpunerea teoriei in practica de zi cu zi, Richard si Kathryn Chefez (SUA)- iunie 2011

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ Somatic Archaeology, Ruby Gybson (SUA)- mai 2011

-テつテつテつテつテつテつテつテつテつ Visul si psihodrama individuala , Jeanne Burger (SUA), martie 2008

テつ

Formal sunt recunoscuta de catre Federatia Romana de Psihoterapie ca psihoterapeut cu drept de practica independenta si de catre Colegiul Psihologilor din Romania ca Psihoterapeut specialist autonom avand codul personal 04168.

Telefon 0745.32.74.95