ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Cuvinte de la pacienti


Am invatat sa iau singura decizii si sa ma confrunt si sa accept consecintele propriilor alegeri.


De multe ori veneam la psihoterapie agitata, nervoasa, trista insa prin activitatile pe care le faceam acolo reuseam sa ma linistesc si sa ma relaxez si sa vad ca de fapt nu e totul asa negru cum vad eu in general si ca e sanatos sa am o gandire mai optimista.


Am invatat ca sunt importanta, ca trebuie sa investesc in mine si ca starea mea de bine determina o ,ai buna relationare cu persoanele din jur.


Am ales sa participat la psihoterapie din cauza unor probleme pe care le aveam cu mine insami, deoarece nu reuseam sa ma accept asa cum sunt.


Simt ca cele cateva luni de psihoterapie de cuplu m-au pregatit pentru toata perioada in care am urmat sedintele individuale.


Superfit Nutritie

Superfit Performanta

« inapoi Sunteti aici :: Psihologi » MANUELA TIRON, psiholog

MANUELA TIRON, psiholog

Sînt Manuela Tiron.

Neurobiologie, psihologie, social, spiritual sînt domeniile pe care le-am explorat pentru a întelege mecanismele care ne conduc viata. Pare un univers misterios dar în el ne traim vietile si în el încercam sa gasim raspunsurile la întrebarile care pe care ni le punem, cu voie sau fara voie, de dimineata pîna seara. Ba chiar si noaptea în visurile noastre stiute si nestiute.

1 (pagina) - MANUELA_TIRON_psihol_8228.jpg

M-am întrebat de multe ori de ce am ales sa explorez propria mea viata si pe a altora. Am înteles, dupa multi ani de practica si cautari, ca pentru mine psihologul este un âExpanderâ. El ajuta la extinderea constiintei, el ne conduce spre propriile noastre resurse interioare. Psihologia, asa cum o înteleg si o practic, ne permite sa ne dam jos ochelarii de cal si sa deschidem ochii asupra ansamblului vietii noastre.

Psihologia ne redeseneaza limitele, ne largeste perspectivele, ne pregateste sa alegem eliberati de propriile noastre constrîngeri. Este ceva care merge dincolo de cuvinte si ne permite sa accedem la o forma superioara a propriului nostru Sine. Este vorba despre descoperirea unei lumi noi care locuieste înauntrul nostru si pe care abia o zarim.

Toate acestea par vorbe frumoase. A fost o vreme cînd si m-am gîndit la aceste lucruri doar ca la niste vorbe frumoase, niste promisiuni venite dintr-o alta lume. Mi-au trebuit ani de zile ca sa înteleg si sa accept ca ele sînt aici si acum, mereu la îndemîna noastra.

Sociodrama si Psihodrama, doua metode de abordare a acestor probleme, m-au facut sa înteleg ca aceste lucruri ne sînt la îndemîna. Din acel moment am stiut ca asta voi face si cu fiecare zi care trece încerc sa le fac cît mai bine.

Gînditi-va doar la alimentatie, un lucru banal pe care îl facem de dimineata pîna seara. Pîna si pe acest teren cotidian mizele sînt de natura psihologica si sociala. Ne hranim doar cu alimente ? Nu avem la îndemîna si o âhrana afectivaâ ? Stilul de viata, respectul pe care îl avem sau nu îl avem fata de noi însine, relatiile care ne cresc sau cele care ne doboara, pofta de viata sau absenta ei sînt âhrana noastra afectivaâ.

Pîna la urma despre ce ne vorbeste corpul nostru cu toate simptomele lui ? Despre felul nostru de a ne hrani afectiv si spiritual. Eu nu ma ocup de corp ci de buna asezare a hranei lui afective si spirituale. Si cred ca fiecare are dreptul sa faca din viata lui cel mai frumos univers imaginabil. Eu am reusit s-o fac prin sociodrama si prin psihodrama. Si vreau sa descopar acest lucru tuturor celor care se simt chemati pentru o viata mai buna.

Repere din formarea profesionala 

- Formare in Sociodrama, metoda Ron Wiener (2009-2011)

- Supervizare , Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (2007-2012)

- Formare in Psihodrama clasica , Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (2001-2006)

- Terapia traumei. Reprocesarea amintirilor traumatice prin metoda Brainspotting

cu Mario Salvador (Spania) si Lisa Schwarz (USA)

- Somato-terapii cu psihoterapeuti formatori ai Scolii Europene de Psihoterapie Socio- si Somato- Analitica (Strasbourg)

- Analiza tranzactionala, gestalt-terapie si programare neorolingvistica cu Andre Moreau

- Coaching managerial si organizational cu Jerome Chidharom

- Modelul Process Communication Management, nivel de practician

- Formator, ANC

- Facultatea de psihologie si Stiintele Educatiei, Sectia Psihologie, Universitatea din Bucuresti

 

In practica zilnica folosesc si experienta pe care am acumulat-o prin workshopuri formative ca:

-          Advanced Directing Skills for Sociodramatists, Ron Wiener si Di Adderly, Manchester, aprilie 2014

-          Tulburarile de alimentatie si adictiile. Contactarea si transformarea Sinelui adictiv, Conferinta Anuala Internationala a Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania- septembrie 2012

-          The way of being of the director, Norbert Apter, iunie 2011

-          Trauma si disociere-transpunerea teoriei in practica de zi cu zi, Richard si Kathryn Chefez (SUA)- iunie 2011

-          Somatic Archaeology, Ruby Gybson (SUA)- mai 2011

-          Visul si psihodrama individuala , Jeanne Burger (SUA), martie 2008

 

Formal sunt recunoscuta de catre Federatia Romana de Psihoterapie ca psihoterapeut cu drept de practica independenta si de catre Colegiul Psihologilor din Romania ca Psihoterapeut specialist autonom avand codul personal 04168.

Telefon 0745.32.74.95